💳Legg til betalingsmetoder

WooCommerce er en allsidig e-handelsplattform som gjør det enkelt å administrere betalingsmetoder for din nettbutikk. Å tilby et bredt spekter av betalingsalternativer er avgjørende for å tiltrekke og beholde kunder. Her er trinnene for å legge til betalingsmetoder i WooCommerce.

Trinn 1: Logg inn i WooCommerce-administrasjonspanelet

For å begynne, må du logge inn på administrasjonspanelet for nettstedet ditt, der WooCommerce er installert og aktivert.

Trinn 2: Åpne betalingsinnstillinger

Etter at du har logget inn, klikker du på "WooCommerce" i sidepanelet til venstre, deretter klikker du på "Innstillinger." Dette vil ta deg til hovedinnstillingssiden for WooCommerce.

Trinn 3: Gå til fanen "Betalinger"

På hovedinnstillingssiden for WooCommerce, klikk på fanen "Betalinger" øverst på siden. Her vil du se en liste over tilgjengelige betalingsmetoder og innstillinger for hver av dem.

Trinn 4: Aktiver ønskede betalingsmetoder

WooCommerce leveres med flere innebygde betalingsmetoder, inkludert PayPal, kredittkortbetalinger og bankoverføringer. Du kan aktivere dem ved å klikke på navnet til betalingsmetoden du vil legge til.

Trinn 5: Konfigurer betalingsmetodeinnstillinger

Når du har aktivert en betalingsmetode, kan du konfigurere innstillingene for den. Dette kan variere avhengig av betalingsmetoden du velger. For eksempel, hvis du aktiverer PayPal, må du oppgi din PayPal-kontoinformasjon, mens du for kredittkortbetalinger må sette opp en gateway som Stripe eller lignende.

Norske betalingsmetoder?

Vipps, Klarna og Stripe kan enkelt intergreres inn i din nettbutikk. Disse finner du som utvidelser ved å søke etter f.eks "Vipps" under "Utvidelser" fanen. Trenger du hjelp til dette, så hjelper vi deg gjerne med dette!

Trinn 6: Tilpass betalingsmetode

WooCommerce gir deg muligheten til å tilpasse betalingsmetodene ytterligere. Dette kan inkludere å endre betalingsikonet, legge til beskrivelser, eller angi minimums- og maksimumsbeløp for bestillinger som kan bruke denne betalingsmetoden.

Trinn 7: Lagre innstillingene

Etter at du har konfigurert betalingsmetoden etter dine preferanser, klikker du på "Lagre endringer" for å lagre innstillingene.

Trinn 8: Test betalingsmetoden

Før du gjør betalingsmetoden tilgjengelig for kunder, bør du alltid teste den for å sikre at den fungerer som forventet. Gjennomfør en testbestilling for å bekrefte at betalingen går gjennom, og at du mottar bekreftelse om betaling.

Trinn 9: Gjenta for andre betalingsmetoder

Gjenta trinn 4 til 8 for hver annen betalingsmetode du ønsker å tilby i din nettbutikk.

Trinn 10: Sjekk nettbutikken

Gå til din nettbutikk for å sikre at alle betalingsmetodene er synlige og fungerer som de skal. Du kan også utføre flere tester for å være sikker på at kundene har en problemfri betalingsopplevelse.

Last updated